Jolly Tour » Oferte speciale » Grecia » Corfu » Pelerinaj Grecia


Pelerinaj Grecia

Programe Speciale Toamna 2017: Pelerinaj Marii Sfinti! 9 zile - de la 349 EURO

Rezerva online

 

Intinerar: Salonic-Kalambaka - Insula Corfu - Insula Kefalonia - Loutraki - Atena - insula Evia

25.10.2017 – 02.11.2017

 

Ziua 1/Sambata-  25.10 BUCURESTI – spre GRECIA

Intalnire la ora 15:30 in Sibiu la Motel Petrom – Pod Cibin, plecare la ora 16:00 spre Bucuresti, imbarcare ora 21:30 la Academia Militara Romana - Bucuresti , plecare la ora 22:00 pe traseul  Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas.

 

Ziua 2/Duminica– 26.10 SALONIC – KALAMBAKA

In cursul diminetii ajungem la Salonic unde ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie Cel Nou – Izvoratorul de mir (Sarbatoarea Hramului) si la moastele Sf.Anisia. Ne indreptam catre Biserica Sf. Sofia – copie a celei din Constantinopol – unde se afla moastele Sf.Vasile cel Nou, Biserica Sf.Gheorghe – construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec.IV d Hr. de imparatul Galerius, fiind cea mai veche biserica crestina din Grecia, Arcul lui Galerius si mai facem o scurta oprire la Turnul Alb-simbolul orasului. Continuam drumul spre Kalambaka cu o pauza la Schitul Sf.Paraschiva din Valea Tempi. Dupa amiaza , se poate servi masa (optional) la o taverna din apropiere. Cazare in Kalambaka – hotel 3*.

 

Ziua 3/ Luni - 27.10 KALAMBAKA – INSULA CORFU

Dupa micul dejun vom face un scurt popas (in drumul nostru spre Complexul Monahal Meteora) la Atelierul de Pictura al Icoanelor Bizantine unde vom invata din taina fauririi icoanelor. Vizitarea a doua dintre manastirile Marele Meteor, Sf Nicolae, Sf Stefan, Manastirea Rousanou sau Manastirea Sf Varlaam va va imbogati spiritual si cultural. Drumul nostru continua spre portul Igoumenista de unde ne vom imbarca pe ferry-boat cu destinatia – Corfu. Odata ajunsi in capitala insulei , vizitam biserica din sec. XVI si ne inchinam la moastele Sf. Spiridon – Marele factor de minuni, Manastirea Paleokastritsa cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf.Teodora Imparateasa. Cazare in insula Corfu – hotel 2*/3*.

           

Ziua 4/Marti - 28.10  INSULA CORFU–INSULA KEFALONIA

Mic dejun. Vom lasa in urma Insula Corfu si ne deplasam spre Insula Lefkada unde facem o scurta oprire la Manastirea Faneromeni – unde se gaseste icoana facatoare de minuni a Sf. Fecioare Maria Faneromeni (de la Muntele Athos). Ne imbarcam pe ferry-boat din portul Vasiliki (sudul insulei Lefkada) spre insula Kefalonia – debarcare in portul Fiskardo. Cazare hotel 3* in Argostoli – capitala insulei.

 

Ziua 5/Miercuri - 29.10 INSULA KEFALONIA – KATO RODINI

Mic dejun. Avem ocazia sa ne curatim sufleteste la Manastirea Sf. Gherasim (vindecator de boli psihice) – cea mai mare manastire de maici din intreaga insula. Mai apoi pasii ne vor purta catre biserica Sf. Maria cu serpi si biserica Fecioarei Maria cu Crini. Serpii Maicii Domnului reprezinta o minune deosebita pe care Maica Domnului o savarseste anual, in vremea postului Maicii Domnului. La numai doua sate departare se afla localitatea Pastra (3km), unde are loc minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului. Ne imbarcare pe ferry-boat si traversam pe continent in portul Killini. Dupa o zi incarcata ne vom indrepta spre cazare – Kato Rodini, hotel 3*.

 

Ziua 6/ Joi - 30.10 KATO RODINI – LOUTRAKI

Mic dejun. Incepem ziua cu rugaciune la Catedrala Sf. Ap. Andrei din Patra. Traseul nostru continua prin Peninsula Peloponez catre Sfanta icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Malevi (izvoratoare de mir) si Sf.Teodora de la Vasta. Seara ne va prinde pe drumul catre cazare – Loutraki, hotel 3*.

 

Ziua 7/Vineri 31.10 LOUTRAKI - ATENA

Mic dejun. La slujba de dimineata participam la Manastirea Sf. Patapie. Cu liniste in suflet ne indreptam catre capitala Greciei-Atena. Din portul Pireu ne imbarcam pe ferry-boat cu destinatia insula Egina, unul dintre cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia – Manastirea Sf. Treimi – Sf. Nectarie – Taumaturgul. In masura in care timpul ne va permite, putem poposi cateva clipe si la Biserica Sf. Mina si Sf. Nicolae (aflata chiar in portul Aegina). Intoarcere in Atena cu ferry-boatul dupa pranz unde vom face un tur panoramic al orasului. Cazare in Atena – hotel 3*.

 

Ziua 8/Sambata 1.11 ATENA – INSULA EVIA

Mic dejun. Traseul de astazi incepe cu rugaciunea de dimineata la Manastirea Sf.Efrem cel Nou din Nea Makri, urmand apoi soseaua care duce catre Insula Evia. Aici ne asteapta clipe de rugaciune la Biserica Sf. Partenie din Chalkida si Manastirea Sf. Ioan Rusul si in masura timpului – Manastirea Cuv. David Batranul. Cazare insula Evia – hotel 2*/3*.

 

Ziua 9/Duminica 2.11 INSULA EVIA – BUCURESTI

Dupa micul dejun , plecam catre portul Agiokampos in vederea imbarcarii pe ferry-boat cu destinatia Glyfa. In drumul nostru vom face un scurt popas la Manastirea Kato Xenia pentru a ne inchina la Braul Maicii Domnului si icoana pictata de Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Continuam pelerinajul nostru cu vizitarea Manastirii Sf. Ioan Evanghelistul unde se afla Mormantul Sf. Paisie Aghioritul si Moastele Sf. Arsenie Capadocianul (in functie de programul manastirilor) sau Manastirea cu moastele Sf. Anastasia Romana – vindecatoarea de ochi (manastire cu o vechime de 1000 de ani) , tot aici se afla si moastele Sf. Teonas – Episcopul Salonicului. Traseul nostru dupa granita mai cuprinde o oprire la Rila (Bulgaria) – Manastirea Sf. Ioan de Rilla – intemeiata in sec X de catre Sf.Ioan. Continuam periplul nostru pe ruta Sofia – Russe – Bucuresti / Brasov / Sibiu. Sosire in cursul noptii in functie de conditiile de trafic.

 

 

 

Date de plecare

Loc in cam. DBL/TRP

imbarcare bucuresti

 

Supliment SGL

25.10.2017

349 €

199 €

 

 

 

 

 

Pretul include:

- transport cu autocar clasificat pentru curse internationale

- 7 nopti cazare in hoteluri de 2*/3*;

- Mic dejun

- vizita la:  Salonic, Schitul Sf. Paraschiva, Meteora, Manastirile: Paleokastritsa, Faneromeni, Sf. Gherasim, Sf. Patapie, Sf. Treime, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Ioan Rusu, Kato Xenia, Ioan Evanghelistul, Sf. Ioan de la Rilla.

- insotitor de grup pe toata perioada pelerinajului.

 

Nu sunt incluse in pret:

 -Asigurarea medicala aproximativ 35 lei ;

-Intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali ;

-Vizitele incluse in program nu includ taxele de intrare la obiectivele turistice ;

- traversari ferry-boat

 

 

Rezerva online

Programe Speciale Toamna 2017: Pelerinaj Marii Sfinti! 9 zile