Jolly Tour » Senior Travel » Romania » Maramures » Maramureş 2016-2017


Maramureş 2016-2017

Program Senior Voyage 2016-2017 Maramureș Ţarã de poveste! - de la 144 EURO

Rezerva online

 

Durata: 4 nopti/5 zile
    
Senior Voyage va ofera o noua destinatie de vacanta, pe meleagurile Romaniei, intr-un tinut cu biserici de lemn, bogatii legendare, peisaje impresionante si traditii stravechi. In Maramures au ramas intacte cultura, traditiile si viata taranului din trecut. Istoria acestui loc este transmisa prin graiul lemnului din biserici.
 
Ziua 1: Bucuresti – Danesti
Vom pleca in cursul diminetii spre localitatea Danesti (in apropiere de Baia Mare) pe traseul Bucuresti – Brasov – Sighisoara, unde vom avea timp liber pentru vizitarea Cetatii lui Dracula. Sighisoara este considerata si astazi ca fiind cea mai frumoasa cetate din Europa. Aceasta s-a pastrat in mare parte intacta, numarandu-se printre putinele asezari de acest fel, unde casele medievale sunt locuite si astazi. Dintre cele 9 turnuri ale cetatii cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas, functia sa initiala era de poarta principala a cetatii, pe langa aceasta aici a functionat secole la rand primaria sau magistratul orasului. Continuam drumul prin Targu Mures – Gherla – Dej –Danesti.
 
Ziua 2: Ocna Sugatag si Manastirea Barsana
Pornim dimineata spre Ocna Sugatag. Localitatea a fost atestata documentar in anul 1355, insa cercetari arheologice si geologice atesta ca inca din antichitate, principala ocupatie a oamenilor a fost exploatarea sarii. Datorita izvoarelor minerale clorosodice si lacului sarat localitatea Ocna Sugatag este si statiune balneara.Vizitam salina dupa care ne indreptam spre principala atractie a Maramuresului, Manastirea Barsana. Oaza de liniste sufleteasca, care parca vecheaza asupra localitatii cu acelasi nume, Manastirea este un loc unde rugaciunea se uneste cu munca artistica, ziditoare de lumina construita din piatra si lemn, - este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean la rascruce de milenii, o speranta pentru un viitor binecuvantat, un loc sfant unde natura se uneste cu Biserica.
           
Ziua 3: Memorialul Sighet si Cimitirul Vesel
Plecam dimineata spre Sighetul Marmatiei, oras in care se afla inchisoarea, astazi cunoscuta drept Memorialul Sighet, care este un memorial mondial, un monument dedicat luptei contra comunismului. Este un monument unic care elogiaza lupta impotriva puterii, impotriva uitarii, lupta victimelor impotriva opresorilor. Nu exista nimic in lume care sa ii semene. Continuam prin vizitarea Cimitirului Vesel din Sapanta. Legenda spune ca atitudinea vesela in fata mortii este un obicei al Dacilor care credeau in viata vesnica, iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o alta lume. Cimitirul este creatia artistului popular Stan Ion Patras, sculptor, pictor si poet in acelasi timp. Creativitatea lui Patras a scos la iveala aceasta monumentala si renumita opera de arta. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute de cruci din lemn inscriptate in stilul sau caracteristic. La intoarcere, trecem prin Certeze, satul de vacanta cu vile de lux.
 
4. Ziua 4: Mocanita de pe Valea Vaserului
Punctul de acces spre valea Vaser este orasul Viseu de Sus, care este si punctul de pornire pentru Mocanita, un tren cu aburi, ingust, al carui singur scop este de a merge spre vale. Calea ferata merge de-a lungul raului Vaser si este una dintre ultimele sine de cai ferate pentru locomotivele cu aburi, care inca mai este activa, din Europa, fiind si singura din Romania care inca mai este folosita pentru a cobori bustenii de pe munti. (costul plimbarii nu este inclus in pret).
 
5. Ziua 5: Salina Turda - Bucuresti
Pornim spre Bucuresti, dar nu inainte de a vizita Salina Turda, faimoasa pentru nenumaratele posibilitati de agrement. Continuam cu Alba-Iulia (individual se poate vizita Cetatea Alba) – Sibiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti.
 
 
Preţ sejur persoanã:
 

Plecãri
Loc ȋn SGL
Loc ȋn DBL
Loc ȋn TPL
02.09, 15.09, 23.09, 29.09, 21.10.2016
139+ 199 RON  
99+ 199 RON  
89+ 199 RON  
01.04, 14.04, 06.05, 20.05, 10.06, 24.06.2017
139+ 199 RON  
99+ 199 RON  
89+ 199 RON  

 
Preţul include:
* Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4*
* 4 nopti de cazare la hotel 4* in Danesti
* Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
* Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
 
Bonus
1. Sighisoara – Oras cetate! 
Vizitam Sighisoara, ce se inalta deasupra Tarnavei Mari, cu o cetate senzationala locuita si astazi, cu un zid de aparare cu 10 turnuri, si oameni de diferite natii, cu un exemplu de convietuire si ospitalitate. Intemeiata de sasii adusi pentru paza vechilor frontiere ale regatului maghiar a oferit un loc de trai pentru sasi, romani, maghiari, tigani, evrei si alte minoritati.
 
1. BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD: Bilet de intrare la Salina Turda (pentru persoanele inscrise pe pachet cu autocar)
SENIOR VOYAGE CLUB CARD
2. Posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD beneficiaza de SPA gratuit
 
Preţul nu include:
* Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno - nu sunt obligatorii insa agentia va recomanda sa le incheiati.
* Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.
* Autocarele transportatoare sunt cele mai moderne din industria turistica, toate clasificate 3*, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.
- turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cel putin cu jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.
- asezarea in autocar va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor in agentie).
- autocarul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
- distanta Bucuresti – Maramures este de aproximativ 580 km, pe care ii parcurgem in aproximativ 8 ore.
Bucatarie: Este un obicei maramuresean ca oaspetii sa fie primiti cu paine facuta in casa cu sare si cu un pahar mic de palinca- bautura locala a Maramuresului produsa din prune sau cu lichior din fructe. Alte preparate locale mai sunt carnatii afumati, slanina sau branza de oaie proaspata.
Puteti face cumparaturi, de la artizanii locali, de la obiecte traditionale cum ar fi costume populare, covoare tesute manual, obiecte cioplite din lemn, clopuri (palarii maramuresene purtate de barbati), obiecte de olarit la icoane pictate pe sticla sau lemn.
 
Hotel Secret Garden 4*
 
Localizare: “Secret Garden” este un complex hotelier modern de 4 stele din mediul rural romanesc, inaugurat in vara anului 2007. Fiind situat intr-un cadru mirific, la hotarele Maramuresului istoric si la doar 17 km de Baia-Mare pe drumul national Baia Sprie - Cavnic, complexul impresioneaza atat prin varietatea serviciilor pe care le ofera, cat si prin locatia sa inedita.
 
Facilitati camere: Toate camerele sunt de 4 stele si sunt dotate cu: mobilier deosebit, minibar, televizor color, televiziune prin satelit, telefon, cabina de dus, uscator de par, telefon in baie, halat de baie, slapi (papuci de baie).
 
Facilitati hotel: Hotelul dispune de restaurant cu terasa cu o capacitate de 150 de locuri, piscine interioara/exterioare cu apa incalzita, sauna, sala de fitness, teren de sport multifunctional (fotbal, tenis, baschet) cu instalatie de nocturna, crama etc.
BONUS! Posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD beneficiaza de SPA gratuit
Copil 0-2.99 ani Gratuit
Copil 3-11.99 ani plateste doar transportul 50 EURO (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)
*Tariful pentru o persoana este de 99 euro + 199 ron sau 99 euro + 45 euro

Rezerva online

Program Senior Voyage 2016-2017 Maramureș Ţarã de poveste!